blog

Nika i tipfeler-šefica

objavljeno: 09.05.2019

Histerična šefica sjahala je s metle i skakala po mojim živcima cijeli dan (da, jako mi je draga). Mobitel mi je stalno zvonio i stalno je bila ona.

Danas je javila da je bolesna

I da će raditi od doma, ali u praksi to izgleda tako da sve radim ja. A ona zivka i šalje mi tijek svojih misli u porukama i mailovima. To izgleda otprilike ovako:

From: Šefica

Sent: Thursday, May 9, 2019 12:22 PM

To: Nika

Cc:

Subject: ono hitn jučxer za klijent

Molim te pošllji m nism tigla

Nakon prvog maila razbijala sam glavu pitajući se tko, kome i što, a onda sam hladnom logikom i sistemom eliminacije zaključila da to može značiti samo jednu stvar: ona je jučer trebala poslati paketić koji stoji na njenom stolu, ali eto nije. Pošiljatelj je bio naveden (bio je to jedan novi klijent, ime počinje s M), a ja sam stvar riješila u tren oka hitnom dostavom.

Danas je javila da je bolesna i da će raditi od doma, ali u praksi to izgleda tako da sve radim ja. A ona zivka i šalje mi tijek svojih misli u porukama i mailovima.

Fotka je bila odlična

Da sve bude malo više kul, svojim sam novim, bisernobijelim Galaxy S10+ mobitelom napravila selfi s dostavljačem. Fotka je bila odlična (5 kamera, uključujući i širokokutnu) i baš kad sam stisnula“send” da se pohvalim šefici, stigao je novi mail, još zagonetniji od prethodnog. S ekrana mi se ravno u facu smijalo ovo:

From: Šefica

Sent: Thursday, May 9, 2019 13:33 PM

To: Nika

Cc:

Subject: Re:Fw:ono hitn jučxer za klijent

Ne, nikko stol

I to je bilo sve. Tri riječi, zapravo dvije i pol, ali ton maila brinuo me više od sadržaja. Što je sada, pomislila sam malo nervozno. Pa nisam li upravo riješila jednu hitnu situaciju, a evo nje s drugom. Stvarno ne znam čemu drama osim ako… Nisam valjda poslala krivi paket!?

Protrnula sam od glave do pete, a svaka dlačica na tijelu mi se nakostriješila (nedavno sam bila na depilaciji, ali ipak). Što je bilo u paketu? I još važnije, gdje je sada? Dotrčala sam do prozora točno u trenutku kada je zgodni dostavljač upalio motor i odmaglio negdje prema Sljemenu.

Bez panike Nika - rekla sam sama sebi, i da, sad sam već počela pričati na glas što je moj klasični simptom krajnje drame – nazovi dostavu, vratit će paket i sve će biti okej.

Utipkavala sam broj drhtavom rukom, ali bilo je zauzeto (jer je uvijek zauzeto kad pošalješ krivi paket hitnom dostavom). Nekih 10 minuta kasnije (deset!) konačno mi se javila neka ljubazna teta i zadovoljno mi potvrdila da je paket uspješno isporučen jer su oni najbrža i najbolja služba u gradu. Sjela sam i otpila gutljaj hladnog čaja. Smiri se, Nika. Zašto se ti zapravo živciraš? Možda je sve kako treba i šefica će te pohvaliti jer si brzo reagirala.

Ok, nazvat ću je čim ću opet moći zvučati kul, a sad ću prošetati do porte po novine i prelistati 24sata u miru. Vrata od lifta već su se zatvarala, kad je moj telefon počeo sumanuto zvoniti. Naravno, da je bila ona. Glasna kao da je na razglasu, urlala je histerično: Niiikaaa! Pogodi tko me sada zvao!

I znate što? Nije zapravo željela da pogađam. Odmaknula sam mobitel od uha i čekala da oluja prođe.

Ali to je već početak jedne nove priče....

Nastavi čitati

powered by: