PBZ #volimjer me podsjeća na studentske dane i samostalni život. Kad god sam bila švorc, uvijek bi me spasio dozvoljeni minus, koji sam imala u studentskom paketu u PBZ-u.

Petra

PBZ

PBZ #volimjer me podsjeća na studentske dane i samostalni život.

Život mi se preokrenuo iz temelja kad sam se preselila od roditelja u studentski dom. Živjela sam u malom gradu u Slavoniji, a odjednom sam se pronašla u velikom Zagrebu i tamo sam bila potpuno sama. Malo za reći da sam bila izgubljena. Nisam baš nikoga poznavala, sve mi je bilo posve novo i nepoznato. Cijelu noć sam plakala. Imala sam sreće što je moja cimerica došla dan poslije mene pa me nije upoznala kao cvilidretu. Tada sam prvi put bila malo ljubomorna na svoju najbolju prijateljicu Luciju, koja se preselila u Osijek kod svoje sestre Ive, koja je tamo bila na trećoj godini ekonomije. Pomislila sam u sebi kako nije ni svjesna koja je sretnica jer ne mora biti sama u nepoznatom gradu kao ja.

Prvu sam noć nekako izgurala, a već je ujutro stigla moja nova (doduše i prva) cimerica Ena iz Zadra. I ona je, kao i ja, došla sama u nepoznato pa smo se pošteno izjadale jedna drugoj. Ena je upisala medicinu, a ja pravo i znale smo da nas čeka puno učenja. Ni ona ni ja nismo htjele razočarati roditelje, koji su se morali puno odricati zbog našeg školovanja. Ena je dobivala stipendiju jer su se i njezine tri mlađe sestre školovale, a ja sam odlučila pronaći studentski posao kako bih olakšala svojim roditeljima. Prvo sam se zaposlila u jednom supermarketu, ali nisam uspjela uskladiti predavanja na faksu i posao pa sam se zaposlila u call centru. Tamo sam imala fleksibilnije radno vrijeme i uspješno sam balansirala između posla i predavanja.

No onda su krenuli prvi kolokviji. Nisu baš uspješno završili jer nisam stizala učiti zbog posla pa sam ih samo prešutjela roditeljima. Osjećala sam se loše zbog toga, ali roditelji su mi rekli da mogu raditi samo ako faks neće „trpjeti“ i nikako ih nisam htjela razočarati. Obećala sam sama sebi da ću sve popraviti na prvim ispitnim rokovima pa sam dala otkaz na poslu i „zagrijala“ stolicu. Nisam željela svoje „žicati“ za džeparac jer se ionako nisam ponosila tim što sam im prešutjela za nepoložene kolokvije. Imala sam nešto malo novaca i to sam razvukla kako sam znala, ionako nisam nigdje izlazila jer sam učila „od jutra do sutra“.

Trud se isplatio i uspješno sam položila sve na prvim rokovima. Na faksu sam već imala ekipu i svi su htjeli proslaviti uspješno položene ispite, a ja sam doslovce bila švorc. Tu mi je uskočio dozvoljeni minus, koji sam imala u studentskom paketu u PBZ-u. Podigla sam si nešto love i pošteno proslavila sve položene ispite. Taj me minus spasio u tom trenutku, a i puno puta kasnije tijekom školovanja. Završila sam faks u roku, a tijekom studiranja radila sam raznorazne studentske poslove. Naučila sam cijeniti novac, živjeti samostalno i snaći se u svakoj situaciji. Danas radim u struci kao pravnica i nikada neću zaboraviti koliko mi je tada minus bio dragocjen, dok ga sada povremeno uz tekući račun puno ležernije koristim.

odigraj kviz

Saznaj koji si tip osobe u kupovini

1

U trgovački centar idem…

...jer sam vidjela da imaju popusti

...kupiti novu stvar koja je sada IN

...pokupiti paket koji sam naručila online

2

Kad uđem u trgovinu…

...gledam samo ono što je na popustu

...idem isprobati prvu stvar koja mi se svidi

...provjeravam kako uživo izgledaju stvari s weba
3

Kupujem…

...samo ono što je na sniženju

...bilo što, samo da nešto kupim

...isključivo online

4

Plaćam…

...gotovinom jer ponekad imaju popusti za gotovinu

...kreditnom karticom jer kupujem na rate

...debitnom karticom jer naručujem online

5

Nakon kupnje…

...zovem sve frendice da im pokažem ulove sa sniženja

...isprobavam još jednom sve što sam kupila

...naručujem ono što mi se svidjelo online

Ti si lovkinja na popuste!

Ti jednostavno obožavaš popuste i kupuješ samo ono što je na sniženju. Mogla bi provesti sate i sate u trgovačkom centru u potrazi za super povoljnim ulovima. Redovito pratiš kataloge, rado se pretplaćuješ na newslettere i pratiš svoje omiljene dućane na društvenim mre-žama. Dućani ponekad nude veći popust za plaćanje gotovinom nego karticom pa uvijek imaš spremnu lovu u novčaniku. Ako naletiš na takvu priliku, a zaboraviš podići novac, iskoristi PBZ #withCASH opciju, pomoću koje možeš podići novac s bankomata putem koda na mobitelu.

Ti si šopingholičarka!

Ti si ovisnica o šopingu. Nikada nisi izašla iz dućana, a da nisi nešto kupila – čak i ako si svjesna da ti to ne treba. Imaš pun ormar stvari na kojima je još etiketa i na koje si vjerojatno zaboravila. Unatoč tome svaki dan ponavljaš kako nemaš što odjenuti. Šoping je za tebe jedna vrsta terapije pa imaš potrebu kupiti bilo što samo da se osjećaš bolje. Napravi mali test kojim će uvidjeti koliko mjesečno trošiš novca na kupovinu. Kad poželiš kupiti neku stvar, putem PBZ #withSAVE opcije uplati si taj iznos na račun. Svota na kraju mjeseca će te itekako šokirati!

Ti si online maherica!

Ti priznaješ jedino online kupovinu. U trgovačke centre odlaziš samo kako bi preuzela pakete koji ti stignu u trgovinu ili baš kad ti nešto treba za sutra pa znaš da ne može stići na vrijeme ako naručiš online. Non-stop nešto naručuješ, ali barem pola stvari uvijek vratiš jer uživo ne izgledaju kao na slici. Često naručuješ iste stvari u različitim veličinama jer nisi sigurna koja će ti odgovarati. Na gotovo svim stranicama svojih omiljenih dućana imaš spremljene podatke za plaćanje, a uz funkcionalnost #withKEY PBZ digitalnog bankarstva možeš brzo i jednostavno potvrditi transakcije.