Sluške u ušima, dobra glazba, gledam što ima novo po dućanima, isprobavam parfeme i kremice pa odem na ručak i sve završavam s kavom. Popričam s prijateljicama, prelistam novine, pogledam što sam kupila u vrećicama i dan je uvijek bolji.

Iva

Arena

Arena Centar #volimjer je to moje mjesto za uživanje.

Obožavam studentski život i svima govorim da bih se na njega mogla pretplatiti do kraja života. Preselila sam se iz rodnog Zadra i živim s najboljom prijateljicom Larom u Zagrebu. Izlasci nam nikad nisu bili zabavniji. Na faksu sam upoznala nove super frendove i frendice, s kojima se družim nakon predavanja. Ali ne i kad dođu ispitni rokovi! Onda poželim da nikad nisam upisala faks. Prva je godina bila daleko najteža, a sad sam već naučila kako preživjeti taj stresni period.

Za početak se naoružam slatkišima i pomirim s činjenicom da su dodatna dva do tri kilograma neizbježna. Neki ljudi (čitaj: sretnici) kažu kako od nervoze ne mogu jesti, a kod mene je baš suprotno – stres mi, nažalost, povećava apetit i želju za slatkim. Sljedeća stvar na popisu su markeri u boji. Ne volim kad su mi skripte monotone pa provedem nekoliko sati samo kako bih različitim bojama podvukla ono najbitnije. Na kraju se uvijek ispostavi da je sve bitno pa mi skripte izgledaju kao dječja bojanka. Slijedi odjavljivanje sa svih društvenih mreža. Isprva sam samu sebe lagala da je to nepotrebno i da me ne ometa u učenju, ali sam ubrzo postala svjesna da sam malo ovisna o njima.

Trebala sam još s Larom sklopiti dogovor u kojem nam je tijekom učenja zabranjeno pričanje. Obostrano smo se složile da dva sata učimo svaka u svojoj sobi, a onda se pola sata družimo na pauzama. Nismo ni same pretjerano vjerovale u to, ali iznenađujuće dobro funkcionira. I na kraju, morala sam si dati motivirajuće obećanje – nakon svih položenih ispita slijedi zaslužena šoping terapija!

Nema mi ništa draže od osjećaja da sam „očistila“ cijelu godinu i ništa ljepše od nagrade za koju sam se itekako namučila. Stavim sluške u uši, pustim si dobru glazbu i uputim se u svoj omiljeni Arena Centar. Uvijek idem u najudobnijim tenisicama jer znam da ne izlazim dok se centar ne zatvori. Tražim najbolje ulove po dućanima, isprobavam nove parfeme i šminku pa malo predahnem uz fini ručak u najdražem azijskom restoranu. Zatim nastavim s obilaskom sve dok mi ruke ne počnu otkazivati od svih silnih vrećica. Na kraju odem u kino ili na koktele s frendicama i prštim od ponosa što sam uspješno odradila još jednu studentsku godinu.

osvoji nagradu

Napiši nam zašto ti voliš Arena Centar

Nagradni natječaj je završio.
Hvala na sudjelovanju!

Dobitnice su Danijela Juren, Tamara Malnar i Maruška Grbavac. Čestitamo!